nl
fr

Van 17 tot 23 september : Marche en Moeskroen zetten Viasano in de kijker

Elk jaar bij de start van het nieuwe schooljaar, worden in de gemeentes Marche-en-Famenne en Moeskroen de lokale politiek en de gehele bevolking gemobiliseerd rond het thema: “Beter eten, meer bewegen…daar gaan we voor”. De scholen, verenigingen, gezondheidsprofessionals en winkels organiseren allen verschillende activiteiten voor jong en oud.  

Een belangrijke actie in Marche-en-Famenne werd « Défi mobilité » die doorging op 18 september. Het objectief was om alle leerlingen te mobiliseren om te voet, met de fiets, met rolschaatsen of de step naar school te komen. Op school werden ze verwacht met een gezond ontbijt met lokale producten: bruin brood, confituur, melk, yoghurt, kaas, ham fruit en appelsap. 11 scholen namen deel aan dit initiatief met in totaal 2000 deelnemende leerlingen. 

In Moeskroen, was de tentoonstelling Pla Net Market een topper. De Observatoire de la Santé du Hainaut organiseerde een tentoonstelling  in de vorm van een winkel waarbij de bezoekers onder begeleiding meer konden leren over hoe je best je boodschappen doet in het kader van gezonde eetgewoontes.  Een ander groot succes: de lezing van Nicolas Guggenbühl rond het thema « Voeding: info of intoxicatie ? ». Een lezing vol humor rond de vooroordelen rond bepaalde voedingsmiddelen, gecombineerd met nuttige tips om gezond en lekker te eten.  

Het programma  in Moeskroen

Het programma in Marche