nl
fr

Financiële partners

Viasano functioneert volgens een publiek-private samenwerking. Deze is de drijvende kracht van het programma, en verenigt de economische partners en de publieke autoriteiten zodat het programma kan bestaan en zich verder kan ontwikkelen.

  • Publieke samenwerking: bestaat uit de communautaire steun van de Vlaamse Gemeenschap en de steden & gemeentes die deel uitmaken van het netwerk.
  • Private samenwerking op 2 niveaus: op nationaal vlak via de private partners ( Ferrero en Nutricia) en op lokaal vlak via de samenwerkingen die het netwerk binnen de eigen stad of gemeente kan opzetten.

Klik hier voor het charter van de partners.

De rol van de private (financiële) partners is vastgelegd in een charter. Deze bepaalt dat Viasano niet gelinkt kan worden aan producten of commerciële acties. De partners mogen over hun steun aan het programma communiceren binnen hun bedrijfscommunicatie, zoals het jaarrapport of de corporate website. Onze partners voelen zich betrokken bij de problematiek van kinderobesitas, en hun deelname aan het programma is de vertaling van hun engagement om deel van de oplossing uit te maken.

De partners komen niet tussen in de inhoud van de campagnes maar beschikken wel over alle documenten die in het kader van het programma ontworpen werden.