nl
fr

Gezond eten, ‘t is voor het leven!

Vroeg begonnen is half gewonnen, en dat geldt ook voor gezonde eetgewoonten! De nieuwe campagne van Viasano focust dan ook op de voeding van jonge peuters. Ze is bedoeld om ouders bewust te maken van de specifieke behoeften van het kind op deze leeftijd, en van het belang van een stimulerende gezinsomgeving voor het aankweken van gezonde eetgewoonten.

De problematiek

Tussen de leeftijd van 3 en 5 jaar blijkt een derde van de gemiddelde energie-inname afkomstig van voedingsmiddelen uit het topje van de actieve voedingsdriehoek of de ‘restgroep’, producten die niet nodig zijn voor een evenwichtig eetpatroon en waarvan wordt geadviseerd om ze ‘met mate’ te consumeren. Dit werd vastgesteld bij de meest recente Voedselconsumptiepeiling (VCP 2014). Slechte eetgewoonten beginnen dus al heel vroeg.

 De Viasano-oplossing

De nieuwe campagne richt zich op ouders van kinderen van 18 maanden en ouder. Dat is de leeftijd waarop het kind met het gezin mee-eet en de goede en minder goede eetgewoonten van het gezin overneemt. Het kind heeft op die leeftijd echter nog specifieke behoeften voor onder meer vetstoffen, eiwitten en zout.

De tools

Een poster en een brochure ‘Gezond eten, ’t is voor het leven!’
Een test ‘Iedereen aan tafel’ over de eetgewoonten in het gezin en de kennis over voeding voor peuters
Een infografiek over de aanbevolen hoeveelheden voeding per dag op 18 maanden
Een onderlegger ter bewustmaking van het suikergehalte in dranken, vergeleken met snoepgoed
Kaarten om al spelend meer te leren over fruit en groenten
Twee tools voor een evenwichtige broodmaaltijd op iedere leeftijd vanaf 2,5 jaar

Download de infographic over de aanbevolen hoeveelheden voeding per dag op 18 maanden en de brochure Gezond eten, ‘t is voor het leven!

Hieronder een overzicht van de onderlegger en de affiche

voeding18maanden-onderleggerBDvoeding-18-maanden-affiche--BD