nl
fr

Zoom op lokale acties

Herfst 2015 – Het beweegt in onze steden en gemeentes ! Het is traditioneel de tijd van het jaar voor de Viasano Weken (of Gezonde Weken) in de Franstalige steden van het netwerk. Komen-Waasten, dat deel uitmaakt van het netwerk sinds 2011, ging dit jaar ook de uitdaging aan!                                                                                        In de andere steden en gemeentes bleef de gezonde brooddoos het centrale thema van de animaties en activiteiten.

Jette organiseerde een Viasano stand met waterdegustatie tijdens de jaarmarkt op 31 augustus. Zo’n 400 passanten ontdekten er de verschillende smaken van water.

In Vloesbeke werd een Viasano stand met kookatelier opgezet tijdens de opendeurdagen van het Jacky Leroy Centrum.

September is traditioneel de maand waarin de Viasano Week plaatsvindt in Moeskroen en Marche-en-Famenne. Voor meer informatie, download hier het programma van de activiteiten in Moeskroen of het verslag van de activiteiten in Marche-en-Famenne.

Komen-Waasten organiseerde haar eerste Viasano Week van 26 september tot 10 oktober. Inwoners konden deelnemen aan verschillende sportactiviteiten en een tentoonstelling over fruit en groente, door het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn uit Henegouwen.

Nog op de planning: de Viasano Week in Herstal vanaf 16 november.

Hasselt en Huldenberg hielden informatiesessies voor ouders rond de gezonde brooddoos. Deze werden vriendelijk uitgenodigd door de school voor een interactieve vergadering met een diëtiste, die dieper inging op de samenstelling van een evenwichtige lunch. Hasselt herhaalde deze sessie voor de collega’s van de stadsdiensten en het OCMW, met een kookworkshop. 

De gezonde brooddoos is hét centrale thema van dit schooljaar in Schilde. Naar jaarlijkse gewoonte werd het schooljaar feestelijk van start getrokken op 21 september met de Scholenveldloop, waar zo’n 300 kinderen uit vijf lager scholen aan deelnamen. 

Schilde_Scholenloop 2 Schilde_Scholenloop 1

 

Volg onze steden en gemeentes op onze Facebook-pagina