nl
fr

“Week van de Opvoeding”, 13e editie

De eerste keer dat het gebeurde, dateert alweer van juni 2005. Onder andere de toenmalige minister van Volksgezondheid, Welzijn en Gezin evenals verschillende organisaties en later ook de provinciale steunpunten opvoedingsondersteuning en de opvoedingswinkels, sloegen de handen in elkaar en werden de stuwende kracht achter de Week van de Opvoeding. Ze vonden het belangrijk om positief opvoeden in de kijker te plaatsen en manieren te zoeken om via campagnes opvoeding bespreekbaar te maken. Gaandeweg organiseerden ook steeds meer lokale organisaties activiteiten voor ouders om zo het aanbod aan opvoedingsondersteuning meer bekendheid te geven.
Dit jaar werden gezinnen, opvoeders, ouders, kinderen en jongeren aangemoedigd om samen te lachen, huilen, praten en eten. Want opvoeden zit in de dagelijkse dingen en samen lachen of praten over emoties werkt verbindend. Het zorgt voor een veilig nest waar iedereen zich gehoord en gerespecteerd kan voelen.
Tijdens de Week van de Opvoeding werden in Vlaanderen en Brussel maar ook in een aantal van onze Viasanogemeentes activiteiten georganiseerd die het thema tot leven brachten: inspringtheater, gevoelskaartjes, een park vol gevoelens, lachyoga.
Zo organiseerde Schilde een Freerunning: een loopdiscipline, waarin de deelnemers proberen hindernissen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier te overwinnen. In Dilsen-Stokkem kon men deelnemen aan een opvoedspel.

Week-van-de-opvoeding-WEB