nl
fr

Viasano was erbij:
EOF in Brussel van 23 tot 25 september 2015

Het European Obesity Forum (EOF) vormt een inspiratie- en uitwisselingsplatform over de meest recente ontwikkelingen in obesitaspreventie. De derde editie was geheel gewijd aan de Europese projecten OPEN  en EPHE, waar Viasano aan deelneemt.                                                                                                                             

Focus op 24 september: deze dag was voorbehouden aan de programma’s die deelnemen aan het OPEN project (Obesity Prevention through European Network). Dit project heeft als doelstelling om enerzijds de bestaande obesitaspreventieprogramma’s te versterken, en anderzijds acties op te zetten voor adolescenten uit kansarme omgeving.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De 13 deelnemende programma’s volgden seminaries en workshops over onderwerpen als ‘hoe de lokale actoren beter betrekken bij het programma?’ of ‘van evaluatie tot publicatie’. Klik hier voor het overzicht van de presentaties.

Zij stelden ook zelf elk hun project met adolescenten voor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daarnaast kondigde het team de lancering van OPEN EPODE aan. Op dit online platform kunnen alle deelnemende programma’s hun succesverhalen en materialen delen.

Focus op 25 september: de laatste dag stond in het teken van de afsluiting van het EPHE project (EPODE for the Promotion of Health Equity). Dit project evalueerde de efficiëntie van de EPODE methodologie voor het verkleinen van de gezondheidskloof. De resultaten tonen aan de EPODE methodologie duurzame veranderingen in gedrag en haar determinanten kan teweeg brengen.

Om meer te weten over de internationale resultaten, klik hier.
Voor de Belgische resultaten van het project, klik hier.

De actoren van het EPHE project lanceerden een ‘call-to-action’ voor gelijkheid in gezondheid : the EPHE Declaration.

Dr. Jean-Michel Borys, oprichter van de EPODE methodologie, legt in deze video uit hoe de communautaire aanpak erin slaagt alle sociale klassen te bereiken. Ontdek ook hoe EPODE werkt, hoe alle actoren samenwerken om een omgeving te creëren waarin de gezonde keuze gemakkelijk wordt.

Voor meer informatie, bezoek de website van EPODE International Network.