nl
fr

Viasano steekt van wal in Drogenbos

Op 28 maart organiseert de nationale coördinatie van Viasano een eerste vormingsdag voor het lokale team dat binnen de gemeente zal instaan voor het project. De lokale actoren werden eveneens uitgenodigd.

De doelstelling van de opleiding is om de werkwijze van Viasano toe te lichten, het lokale team in te wijden in de determinanten van overgewicht, voeding en gedragsverandering en hun te leren hoe de lokale actoren te betrekken bij de verdere uitrol van het project.

De nationale coördinatie zal het Viasano-programma, de organisatie, acties en materialen voorstellen. Prof. Jan Vinck, psycholoog en specialist in gedragsverandering, zal uit leggen waarom en hoe gedragsverandering bepaald wordt door een verandering in de omgeving van het gezin.

Het onderdeel over voeding wordt begeleid door Lisette van Loosdrecht, diëtiste. Naast meer uitleg over het voedingsevenwicht, zal zij dieper ingaan op thema’s die van belang kunnen zijn voor de scholen: het tussendoortje, water en andere dranken en de brooddoos.

De Viasano-vorming heeft een positieve insteek, baseert zich op concrete oplossingen die een geleidelijke verandering teweegbrengen en die duurzaam zijn voor het doelpubliek. De bedoeling is om het lokale team en de lokale actoren te ondersteunen en te mobiliseren om zo evenwichtige voeding en dagelijkse lichaamsbeweging te stimuleren.