nl
fr

Viasano op kamp !

Op 24 mei is het materiaal van Viasano voor de eerste keer als praktische tool voor kookploegen van kampen gebruikt.
In opdracht van CM Kazou heeft Lisette van Loosdrecht (diëtist) kookworkshops gegeven aan kookouders die mee op CM-kamp gaan. Tijdens deze kookworkshop hebben kookouders, ook wel TP’ers genoemd, praktische informatie gekregen over het opstellen van evenwichtige maaltijden op basis van de leeftijd van kinderen. De invalshoek was dat de kookouders leerden hoe een evenwichtig week- en lunchmenu er voor kinderen eruitziet per leeftijdscategorie. Daarnaast werd budgetvriendelijk koken ook beklemtoond, met onder andere tips en tricks voor het schatten van hoeveelheden.
De TP’ers kregen aan het einde van de workshop allemaal een toolkit mee naar huis. Die bevatte praktische informatie om alles op kamp te kunnen toepassen. Verder zaten in de toolkit ook verschillende Viasano-materialen, zoals budgetvriendelijke eiwitbronnen, recepten, …
We hopen, als Viasano, dat andere mutualiteiten, sportverenigingen en jeugdbewegingen dit voorbeeld volgen, en ook Viasano meenemen op kamp!
Dus ken je jeugdbewegingen, kindervakantiewerkingen, speelpleinwerkingen, sportverenigingen, etc. in jouw gemeente? Stel ze dan zeker voor aan Viasano! Ze kunnen ons contacteren via info@viasano.be. En wij helpen ze graag verder met de juiste materialen.

visu kamp