nl
fr

Zoom op lokale acties

Lente 2015 – Het hele jaar lang worden er tal van acties georganiseerd in de Viasano-steden en –gemeentes ter promotie van evenwichtige voeding en beweging. Hierbij een greep uit het aanbod.                                                                                            

  • In het kader van hun jaarlijkse Gezonde Week, einde 2014, werd in Huldenberg een wedstrijd georganiseerd in de basisschool rond het thema de brooddoos. Doelstelling: de mooiste, gezonde brooddoos creëren. En daar kwamen enkele smakelijke creaties uit!

IMG_20141118_123429

  • Sinds het begin van dit jaar wordt in Luik een pilootproject in een lagere school uitgerold waarbij kinderen twee “brain-breaks” van 10 minuten per dag krijgen om zo extra beweging te stimuleren én hun concentratie op peil te houden.
  • Sinds januari gaat het Viasano-team in Moeskroen op tournee in de gemeentescholen met een stand die ouders en kinderen ’s ochtend bij het aankomen moet sensibiliseren rond het belang van het ontbijt en de tussendoortjes.

Mouscron

  • In het kader van de Sportelweek tijdens de schoolvakanties, innoveerde Hasselt met een sportdag speciaal voor grootouders en hun kleinkinderen.

Untitled

Volg op onze Facebookpagina wat er nog gebeurt in de Viasano-steden en –gemeentes!