nl
fr

MEER DOEN MET MINDER

17 oktober staat bekend als de werelddag van verzet tegen armoede. Naar aanleiding hiervan organiseerde het Huis van het Kind te Beersel op 18 oktober een spelnamiddag boordevol workshops. Het thema was ‘Meer doen met minder’, waarmee de organisatoren wilden aantonen dat leuke dingen niet veel geld hoeven te kosten.
De hele middag konden ouders en kinderen deelnemen aan diverse workshops. Zo konden we ontdekken hoe je leuke spelletjes kan maken met dingen die altijd in huis zijn. Ook werden er bloemstukjes gemaakt met recyclagemateriaal en bloemen uit de tuin. Deelnemers konden ook ontdekken hoe je gezonde, budgetvriendelijke hapjes kunt maken met seizoensproducten. Daarnaast konden ze ook seizoensgroenten leren kennen aan de hand van Viasano-memory.
De workshopdag moest ook ouders inspireren dat er heel wat leuke dingen thuis al voorhanden zijn om mee te spelen, knutselen of koken. De onderliggende boodschap was duidelijk: ‘Een leuke en goede kindertijd hebben, heeft niets te maken met de financiële situatie van het gezin’. Alle deelnemers reageerden enthousiast op het event.