nl
fr

«MANGEONS BIEN, MANGEONS JURBISIEN !»

Dit is de titel van de nieuwe workshops die aan de inwoners van Jurbise worden aangeboden om hen te helpen elke dag beter te eten en te genieten van lokale producten. De inwoners ontvangen in hun mailbox de brochure « Les produits de chez vous ! » met aandacht voor lokale producenten.
In september, was het thema van de workshops: « L’équilibre dans la boite à tartines » met een kookworkshop (3 data zijn voorgesteld om een maximum van personen te ontvangen) en een bezoek aan de lokale geitestal La petite Vacressoise.
In oktober werden er 3 workshops gehouden over het thema « Autour de nos pommes belges ». Op 24 oktober kunnen de deelnemers appels of peren persen door de mobiele pers van het gemeentepark te gebruiken. En in november is het thema «les courges de chez nous».
Het bevorderen van gezond eten onder de burgers is een langdurige missie van de stad Jurbise die sinds 2004 is opgestart, in drie verschillende kleuterscholen van het 1ste kleuterklasje tot het 6de leerjaar, « Petits déjeuners sains et malins » en educatieve interventies met een dieetkundige. Het volledige programma vind je in de bijlage.