nl
fr

Een nieuwe Viasano-campagne

Eind april kregen de steden en gemeentes in het Viasano-netwerk een vorming rond het thema ‘slimmer eten, da’s voor elk budget’, of hoe plezier, gezond eten en een klein budget toch samen gaan.

De prijs wordt vaak aangehaald als een drempel om goede voedingsgewoontes aan te nemen. Zo worden groenten en fruit vaak als duur beschouwd terwijl seizoensgroenten en – fruit net heel betaalbaar zijn. Een ander voorbeeld is vlees. Dat is de eerste uitgavenpost in het voedingsbudget maar daar eten we net te veel van. Minder vlees eten is daarom niet alleen goed voor ons budget maar ook voor onze gezondheid.

De conclusie van de workshop? Mits je een een minimum aan tijd in de keuken doorbrengt en jezelf weet te organiseren, is het zeker mogelijk om evenwichtige en lekkere maaltijden op tafel te toveren voor maximum 5 euro per dag.

De projectleiders maakten kennis met deze boodschappen middels een kookworkshop tijdens dewelke de projectleiders verschillende eenvoudige, lekker en goedkope recepten konden proeven.

Er werden verschillende materialen ontwikkeld die de projectleiders moeten helpen om de campagne op lokaal niveau uit te rollen :

  • Een brochure en een affiche
  • Een onderlegger met een voorbeeld weekmenu en een boodschappenlijstje
  • Een overzichtstabel met eitwitbronnen, ingedeeld op prijs en voedingswaarde
  • Eenvoudige, lekker en goedkope recepten

Voor meer informatie, bezoek de campagne-pagina op de website.