nl
fr

Een nieuw Gezondheidshuis in Moeskroen

Vrijdag 1 Juni, in de straten van Moeskroen hoor je muziek, tientallen kinderen dansen op het podium nabij het Gemeentehuis, andere kinderen bereiden een grote fruitsalade, gezonde drankjes en hapjes zijn klaar om geserveerd te worden.

De inhuldiging van de nieuwe lokalen van het Gezondheidshuis gaat door in het bijzijn van scholen, de lokale politiek, vertegenwoordigers van verenigingen en burgers.
In de toespraak van burgemeester Mw. Aubert, en in aanwezigheid van Catherine Fonck, lid van de Commissie voor Volksgezondheid, wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis en de evolutie van het Gezondheidshuis dat 10 jaar terug opgericht werd.

In 2007 engageert de stad zich in een gezondheidsbeleid waarbij de burgers een actieve rol innemen in de weg naar een goede gezondheid. Moeskroen neemt ook op dat moment deel aan het Viasano programma als pilootstad en wordt lid van ‘villes santé’ (WHO).
Vanaf dan is het Gezondheidshuis opgericht en een multidisciplinair team is er verantwoordelijk voor het werk op het terrein, organiseert er opleidingen en zorgt er voor zorg en permanentie in de wijk.
Het Gezondheidshuis is een referentie geworden in het kader van gezondheidspromotie, levenskwaliteit en welzijn voor iedereen.
Vandaag biedt het Gezondheidshuis verschillende diensten aan :
– De « Phare » : opvang en hulp voor personen die phychotrope middelen gebruiken
– Een sanitair lokaal met douche en wasmachine
– Een ontmoetingsplaats voor personen met relationele problemen of conflicten
– Een « alzheimer » huis die over dag personen met Alzheimer ontvangt
– Een keuken voor de organisatie van kookworkshops in samenwerking met Viasano.