nl
fr

De Week van de Diëtist in Franstalig België

UPDLF (l’Union Professionnelle des Diplômés en Diététique de Langue Française, de Franstalige tegenhanger van VBVD) organiseert van 20 tot 25 maart voor de 12e keer de Week van de Diëtist. Het thema is dit jaar vezels, met als doelstelling de bevolking te sensibiliseren voor het belang van een vezelrijke voeding én de rol van de diëtist in de kijker te zetten.

Het blijft belangrijk om te herhalen dat de diëtist een gediplomeerd specialist in voeding is. Hij of zij volgde een wetenschappelijke opleiding over voeding en de kenmerken van voedingsmiddelen (hun samenstelling, voedingswaarde etc.). Hij of zij werkt in een ziekenhuis of in een privépraktijk, in een grootkeuken of in de industrie, in het onderwijs of als externe consultant. Om meer te weten te komen over het beroep, kan u een gratis afspraak maken met een diëtist voor een gesprek van ongeveer 15 minuten. Hij of zij zal dan een snelle diagnose opstellen: gewicht, grootte, buikomtrek… en vragen over vezels of andere voedingskwesties beantwoorden.

Daarnaast worden tal van acties georganiseerd voor diverse doelgroepen, zoals conferenties, degustaties, kookworkshops in het ziekenhuis, de dokterspraktijk of de privépraktijk, maar ook animaties in scholen en in het hoger onderwijs.

De lijst van deelnemende diëtisten, gerangschikt op naam en per provincie, is beschikbaar via de website.