nl
fr

De Viasano-steden « eten slimmer »

Afgelopen lente lanceerde Viasano haar campagne over evenwichtige voeding, die lekker eten voor een klein prijsje vooropstelt. De campagne werd specifiek op vraag van de projectleiders gecreëerd nadat zij vaststelden dat zij in hun dagelijks werk steeds vaker met de problematiek geconfronteerd werden. 6 maanden later is dit het resultaat.

Viasano campagnebeeld

 

Hasselt werkt al geruime tijd met de « babbeldoos », een integratieproject voor kinderen die thuis geen Nederlands praten. In augustus werd het thema van gezonde voeding aangeboord met de receptjes van de campagne.

IMG_0250  IMG_0173

In de lagere school van Huldenberg zitten echte chefs! Sinds enkele jaren nemen de leerlingen regelmatig deel aan kookworkshops en deze herfst leerden ze dat het mogelijk is om lekker en evenwichtig te eten met een klein budget.

Tijdens de Viasano-week die Moescroen, Herstal et Marche-en Famenne organiseerden, lag het accent op budgetrecepten, kookworkshops en ontbijten in de klas.

In Moescroen gaf Magali Jacobs, dietiste, psychologe en professor aan het Institut Paul Lambin, een presentatie over « Hoe goed eten voor weinig ». Deze werd gevolgd door een kookworkshop « Groente en fruit : schillen zonder te verspillen ». In Marche-en Famenne werd een kookworkshop georganiseerd met een voor het hele gezin. Op het menu stonden pompoensoep, balletjes in tomatensaus met zoete aardappel en crumble met speculoos. In Herstal werden de activiteiten aan de verschillende doelgroepen aangepast: ontbijten in de klas, soepworkshops of koken met groente.

Capture d’écran 2016-12-13 à 12.04.58

Bergen zette een informatiesessie op poten voor de gezinshulpen van de organisatie Acasa. Zij werken vaak met een beperkt budget. De presentatie werd gevolgd door een heuse soepbar.

Voor meer informatie en alle nieuwtjes uit onze steden en gemeentes, volg ons op Facebook www.facebook.com/viasano.